Röntgensvar

Var på läkarbesök i onsdags och allt såg bra ut! Känner mig lättad över detta men ändå känner jag min som innan? Trodde de skulle kännas mycket bättre att få reda på att det är borta nu men nej, ja känner mig fortfarande nere.. Det kommer nog ta längre tid än väntat att må bra igen.
 
I alla fall, proverna såg bra ut. Mina värde börjar gå mot normalt och sänkan såg bra ut. Ingen förändring på röntgen bilden vilket betyder att de är bara de tumörer jag haft som syntes men det är ingen aktivitet i dem bara död bindväv som sitter ihop. 
Pratade endel med läkaren om min smärta i kroppen på kvällarna och ska prova att ta medicin för detta och se om det blir bättre vilket jag hoppas på! Sen ville hon att jag skulle gå och ta fler blodprover för att se hur sköldkörteln fungerar eftersom jag fryser så och inte tappat vad jag borde i vikt. Sen hoppas jag på att få 3 månaders semester innan nästa sjukhusbesök, ska bli skönt att slippa dessa sjukhus ett tag! 
 
 

Rädsla, avundsjuka och världens bästa

Såhär efter att man vart på röntgen är det bara en lång olidlig väntan till jag ska på läkarbesök nästa vecka. Kan inte beskriva med ord vad rädd jag är för att de ska vara något fel och att de kommit tillbaka. Jag kan inte bli sjuk igen jag kommer inte klara att gå igenom detta något mer.

Jag kommer alltid ha tankarna och rädslan/paniken över cancern.  Och det kommer aldrig att vara lätt att bära. Efter jag blivit klar med alla behandlingar märker jag verkligen vad de slitit på mig både fysiskt och psykiskt. Min kropp är ingenting som den var innan. Ständig smärta, svårt att röra sig, ingen styrka, håret, alla extra kg och alla hemska biverkningar av cellgifterna som förändrat min kropp. Och psyket ska vi inte prata om, känner mig helt tom, känner inte mycket mer än rädsla, smärta och avundsjuka. Mina tankar snurrar som aldrig förr och jag vet snart inte vart jag ska ta vägen. 

Något riktigt stort jag känner som jag inte är stolt över är avundsjuka. Så avundsjuk på alla som kan känna ren glädje, kunna ha kul och släppa loss, göra vad man vill och inte känna ständig rädsla. Har i hela mitt liv haft ett sjukt dåligt självförtroende och aldrig trott på mig själv men ingenting jag känt i mitt liv är i jämförelse med allt jag känner nu. Men just denna avundsjuka på allt.

Jag vill kunna åka och shoppa och känna att det är kul, inte känna att jag måste köpa ett plagg för att nästan INGA av mina gamla kläder passar längre.
Kunna gå ut med vänner, dansa och ha kul utan att känna rädsla för att visa sig i sin ”nya” kropp eller att peruken ska åka av.
Hoppa upp på min häst och rida, inte bara vara den som står på marken och ser min vackra vän bara bli finare och finare för varje gång. Eller titta på andra som rider och drömma mig bort.
Träna, springa utan den ständiga smärtan i hela kroppen.
Se fram emot vad livet har att erbjuda i stället för att vara livrädd för att få lämna för tidigt.
Avundsjuk på att se alla skratta och vara glada och jag får tvinga fram ett leende.

Största rädslan jag har är att få lämna livet för tidigt pga denna sjukdom, kanske inte nu men senare i livet. Jag vill inte känna paniken och rädslan innan varje återbesök och varje gång jag känner mina lymfkörtlar är förstorade eller om jag känner av andra symptom. Trodde aldrig jag skulle behöva vara rädd för sjukdom och döden en livet ville mig annorlunda.

Jag kommer aldrig bli densamma som jag var innan detta hände. Men när alla dessa värsta största rädslor lagt sig hoppas jag att jag kommer vara bättre. Kommer se på livet med en helt annan syn, man ska ta vara på varje dag för man vet som sagt vad inte vad som lurar runt hörnen. Men jag är inte där än och de kommer ta lång tid innan jag når dit.
 
Jag förfinar ingenting i denna blogg, ja skriver vad jag känner. Jag känner allt detta samtidigt som jag såklart känner en stor värme och lycka så fort jag kliver in i stallet och ser min stora vackra Lucas som varit där hela tiden. Och få vara med de människor jag känner mig bäst med och som jag alltid vet finns där no matter what. Det är hästarna som gör mitt liv och det är allt jag vill, i stallet med hästarna känner jag mig som bäst och jag längtar så mycket efter dagen jag kan rida ordentligt igen. Låter som en riktig hästnörd nu men det är jag stolt över!
 
Samma gamla bild men han är vekligen världens finaste och han är helt klart bäst!
 

Panikattack och röntgen

Var på röntgen på fredag förra veckan. Var riktigt nervös och rädd innan jag skulle dit eftersom det har gjort så fruktansvärt ont de sista gångerna. På morgon när jag kollade mina armveck var mina blodkärl jätte tydliga och lätta att hitta så trodde de skulle bli lätt att sticka mig. Men ju längre på dagen som gick desto mer försvann de och när jag skulle in såg man ingenting. Jag var så rädd o spänd så de drar ihop sig och det är jobbigt för då blir de jobbigare med alla nålar.. Försökte hålla mig varm och röra mycket på armarna men de hjälpte inte värst mycket.

Drack mitt älskade kontrast- inte gott! Sen kom jag in och de skulle försöka med nålarna. Gick inte värst bra och hon fick försöka mycket i vänster armen innan hon bytte till höger men även där var de svårt. Hon stack fel en gång och de gjorde riktigt ont. Men tillslut efter många om och men hittade hon rätt. Var så rädd och spänd som en planka, kunde knappt röra mig och jag skakade JÄTTE mycket. Först åkte jag ju bara igenom två gånger och de gick ju bra sen kom de in och kopplade kontrastet då brast de totalt. Fick en riktig panikattack och tårarna bara sprutade och jag hyperventilerade och skakade så jag knappt kunde ligga still. Va så rädd för att de skulle göra ont. Sköterskan var jättegullig och försökte trösta och lugna mig och jag fick åka in i maskinen samtidigt som hon höll i mitt ben på utsidan. Hörde när maskinen som styr kontrastet startade och bet ihop och var panikslagen. Helt plötsligt kände jag den varma, brännande känslan man får av medlet och visste att de hade gått bra, det gjorde inte ont denna gång!

Röntgen läkaren förklarade för mig att de kunde varit cellgifterna som gjorde att de gjort så fruktansvärt ont de sista gångerna. Så förhoppningsvis behöver jag inte vara med om den smärtan mer! En annan smärta jag har är ju i kroppen så jag var tvungen att få hjälp att resa mig upp när jag låg på britsen då jag hade så ont i ryggen, underbart detta!


Gammal o grå

Jaha, då var de min tur att bli gammal! Hela 20år fyllda. Hade en bra födelsedag med presenter på sängen och tårta :) Mer speciellt hände inte på onsdagen men på fredag var vi på hotellet och åt taco buffe, mycket gott! Emmie hade pyntat bordet så fint med skyltar o grejer :) Fick en del mer presenter och pengar :) Och till sist nu sitter jag och väntar på resten av min lila släkt som ska komma på kaffe.
 
Hade förbetett ett inlägg här men nu vill inte datorn samarbeta längre.. Får se om jag har bättre tålamod ikväll så ska ja skriva om röntgen i fredas och lite mer.

Medlemsträff och sjukhusbesök

På onsdags kvällen tog ja lilla bilen och drogtill Karlstad på medlemsträff med Ung cancer. Skulle träffas på Sandys café och var ganska nervös innan ja skulle gå in för va rädd för att jag skulle behöva sitta där helt själv om igen hade kommit.. Men oj va fel jag hade, hela cafét va fullt med folk och de fanns knappt bord! Fick i alla fall syn på Kristina som håller i träffarna så jag gick fram till henne :) Det blev bara vi två denna gång men vi hade de verkligen jätte trevligt! Så skönt att prata med någon som kan förstå vad man pratar om.
Satt och babblade på i en och en halv timme innan hon skulle med tåget och jag skulle hem. Om en månad är de en ny träff och hoppas at de kommer fler då! Längtar redan :)
 
Och på torsdag blev de sjukhusbesök. Inte så värt då de bar va ett besök till dietisten och allt ja skulle göra va att fortsätta som jag gjort innan med maten. Så ja.. kunde lika gärna sagt det över telefon. Men lite fick jag ju ut av besöket för jag har känt av lungorna/hjärtat ett tag så kollade om Marita var där så jag i alla fall kunde kolla upp syresättningen. Det hade sjunkit lite men var fortfarande ingen fara så bara att hoppas att det inte blir värre.
 
I stället för att de hugger så mycket i lungorna nu så gör de riktigt ont i tinningen på mig. Är som nån hugger mig med en kiv i tinningen och det gör riktigt ont, vet inte om det har med sjukdomen att göra men de hoppas jag inte.
Annars rullar de på som vanligt, är sjukt trött i kroppen och har ont överallt.. Psyket går upp o ner o hit o dit, blä..