Försöka sova va de ja..

Kommit in i en period när de är väldigt jobbigt att somna på kvällarna. Men de är ju inte konstigt, de är på kvällen alla tankar kommer smygande och leker med ens känslor. Sitter i sängen nu med musik i öronen och försöker tänka på annat men svårt när de enda jag läser om o kollar på har med cancer att göra. 
Han nu äntligen tagit tag i att bli medlem i Ung cancer i alla fall! Tänk va bra att de finns, så underbart att de finns folk att prata medoch som delar med sig av sina historier! Hoppas verkligen på att ja senare i höst kan vara med på deras träffar i Göteborg och träffa människor som verkligen förstår va jag går igenom. 
 
Har varit riktigt duktig på att dölja mitt tunna nästan obefintliga hår innan men nu börjar de bli svårt. Man börjar se de kala fläckarna hur jag än försöker. Och av min innan stora tjocka bulle på huvudet finns de bara en liten hästknopp kvar. Jävla skit cancer, vill inte att någon ska behöva gå igenom detta helvete. Att stå i duschen och ta sig schampoo för att sen komma på att de finns liksom inte mycket att tvätta är fruktansvärt. Så under helgen eller till veckan ryker de för ja orkar verkligen inte med att se mig själv snart med hår i samma klass som en rumpnisse i Ronja rövardotter. Kommer grina som en idiot, för då är de som ett bevis på att jag verkligen är sjuk. Får tårar i ögonen bara av att tänka på de. 
 
Även om jag har världens bästa vänner så skulle det vara så skönt med någon som bara kramade om en och sa "ja vet och förstår precis vad du menar" men ingen som inte vart med om de kan någonsin förstå..
Nu ska ja återgå till att försöka sova så ja orkar med dagen! 
 
 

Regnet öser ner

Allt gick bra igår i Örebro! Men det var lika tråkigt som de var sist att bara sitta i ett rum och dricka kontrast vätska som smakade skit rent ut sagt.. De var som sist men denna gång gjorde ja även en vanlig datortomografi så fick kontrast direkt i blodet också, de gjorde jätteont när de kom för kanylen hade kommit lite snett men det var bara att ligga still och vänta på att det var klart. När man får kontrast i blodet direkt så får man en liten speciell känsla i kroppen, man blir jätte varm och halsen känns som den ska brinna upp. Men de skummaste är att de känns verkligen som man kissar på sig, obehagligt som tusan! Speciellt när man vet att man druckit ungefär 2 liter vatten! haha
Har mått ganska dåligt varje dag nu. Det beror nog på att jag har problem med magen. Magkatarr är inte att leka med..Mår lite bättre när jag ätit någonting, sen äter jag ju medicin för de men de har inte verkat än riktigt tror ja..
 
Sommar vädret är på topp idag också, spöregn deluxe!! Men jag trotsade regnet och gick ut med Lucas en sväng, vet inte om han uppskattade promenaden dock! :) 
 
 

PET-CT i morgon

Japp, blir att åka till Örebro i morgon på en ny PET röntgen. Ser inte fram emot detta alls.. Inte alls kul att sitta ensam i ett mörkt rum och bara dricka massa vatten i typ 2 timmar innan jag ens får komma in till röntgen maskinen..
Det är en likadan röntgen som den jag gjorde när jag fått min diagnos för att se vart tumörerna sitter. Högstrålnings röntgen med radioaktivt ämne ska de vara. Jätte hemsk när de kommer in och ska ge med de radioaktiva, är precis som att va med i en läskig film när de har stora bly rockar på sig, stora handskar och typ ett stort kassaskåp med världens störta spruta i och en massa skydd överallt. Och där ligger lilla jag ensam i en säng, läskigt är de i alla fall!
 
Är sjukt nervös för denna röntgen. Med denna röntgen kommer man se om cancern spridit sig eller "stannat upp" eller hur man ska beskriva de. Om jag svarar på behandlingen helt enkelt! Och beroende på vad de blir för svar vet man hur länge till jag ska behöva gå under cellgifter.
Man vill ju såklart tro de bästa men som min sköterska på sjukhuset i Karlstad sa : Bättre att förbereda sig på de värsta så kan det bara bli bättre! Så det är de jag satsar på nu så jag slipper bli besviken.
Kommer få mina svar under ett läkarbesök när jag är inne på min nästa behandling om en vecka, och jag är redan såhär nervös.. Kommer bli en lååång vecka!
Men i morgon ska ja i alla fall till Örebro, vi börjar där och håller tummarna för de bästa resultatet jag kan få så ska de nog bli bra!

Dagarna efter behandling

Har inte riktigt haft orken eller lusten till att sätta mig vid datorn dessa dagar så därför jag inte skrivit något!
Men hur som helst så gick denna behandling riktigt bra om man i alla fall jämför med sist gång! Har knappt mått dåligt alls och inte alls varit lika rastlös. Men mycket av de beror nog på att jag fått nya mediciner, o de verkar ju hjälpa ganska bra!
Däremot har de varit ganska mycket jobbigare psykiskt nu ett par dagar, går runt o tänker på allt o ingenting. Så jag blir såklart väldigt trött, känns mest som jag blivit överkörd av en lastbil eller nåt liknande.
 
Var ju på behandling i onsdags och mådde bra hela dagen så klockan 12 på natten åkte jag ner till Säffle för att få träffa Martine! Blev ganska många tårar både hos oss och våra föräldrar. Kändes så sjukt att bara kunna krama om henne och att hon var hemma igen! Så min vanligtvis jobbiga behandlingsdag slutade bättre än nånsin :D
På lördag kom Martine och hämtade mig i Säffle så åkte vi för att kolla på Winnies valpisar, såå sjukt söta! De var som små hamstrar allihop och Winnie var så stolt :)
Sen har jag bara varit trött dessa dagar och mest legat still i soffan eller ute på altanen och bara stirrat rakt fram mest.. jättekul!
Men nu vill jag må bättre så jag får en bra vecka! :)
 

Happy day!

Idag är de en väldigt bra dag!
Började dagen med prover på sjukhuset inför i morgon, de var ju mindre kul då att behöva tänka på behandling..
 
Men de bästa av allt under dagen, Martine har äntligen kommit hem från USA efter nästan 1år! Fast hon är i Stockholm men kommer hem i morgon så då kanske ja får träffa henne! :D Helt ofattbart när telefonen ringde och de stod att  de va Sambon in tha house som ringde! Tänk att man kan sakna en människa såå mycket och nu är de inte långt kvar tills vi ses igen! :D Can't wait!
 
Sen har jag även köpt mig en surfplatta idag, nån Samsung fick de bli :) Eftersom min dator kraschade behövde jag ju något nytt. Men just nu kom jag fram till att jag nog hellre ville ha en sån som jag kan ta med till sjukhuset och kolla på när ja sitter där :)
Så har vart som ett barn på julafton idag och bara tittat på den och vart glad för att Martine är hemma :D
 
De enda jobbiga idag är att veta att man ska in på behandling i morgon.. Inget kul alls, mår typ dåligt bara av att tänka på att ligga där på sjukhuset. För att inte tala om dagarna efter när jag mår som sämst, usch det är inte alls kul och skulle ju inte behöva ha detta nu när allt kul händer denna vecka! Midsommar och allt, kommer förhoppningsvis orka göra något om jag inte mår sämre än sist vill säga.
Usch säger jag bara! Men jag hoppas på att jag är tillräckligt levande i morgon för att kunna träffa Marty en sväng! :D
 
Nu ska ja ta ut mina muffins jag bakat ur ugnen och hoppas på att de blev lika lyckat som vanligt! :)
 
Världens bästa sambo <3
 

Tiden går så fort

Tänk att det är 1 år sen redan som jag tog studenten, SJUKT! Tänk vad mycket som hänt detta året som jag inte hade en aning om då när ja stod där i min vita klänning o studentmössa. Men det är bra att man inte vet allt i förväg!
Saknar Lillerud och alla underbara människor lite extra mycket just nu. Helt klart de 3 bästa åren i mitt liv och de kommer jag aldrig glömma!
Men idag var de inte jag som tog studenten utan de var världens bästa Zandra! :D Så fick mig en sväng till Åmål och hänga på henne när hon kom utspringandes i livet! Stort grattis världens finaste vän ♥
 
Hann även med ett besök hos Cathrine på salongen för att fixa peruken. Och tyckte jag att den var bra innan är de ingenting i jämförelse med nu! Nu är den perfekt! :D Tack bästa Cathrine! ♥
 
 

Kommer inte på någon rubrik

Kan ju börja med att ta tillbaka att jag mådde bra från mitt förra inlägg. Helgen har inte vart kul alls, vart så himla rastlös och allt känns så konstigt. Svårt att förklara men ja klarar liksom inte av att sitta still en sekund samtidigt som det är för jobbigt att röra på sig. Allt är jobbigt, titta på tv, sitta vid datorn, läsa tidningar, ja ALLT är bara irriterande. Sov ju mycket första dagarna efter behandlingen men sen var till och med de tråkigt, blä! Så jag har väl mest suttit ute på altanen och pratat med mamma och gjort en massa små saker som inte tar lång tid för då hinner jag bli uttråkad. Allt detta plus att man känner att allt bara är svart och går emot en, jobbiga dagar helt enkelt!
Tragiskt liv just nu känner ja..
 
Men på Söndag vände allt och ja mår nu som vanligt igen! Konstigt detta, nu känns de inte nåt konstigt alls var bara svårt att somna igår men de kan ja ta!
Idag är jag lite av världens gladaste för jag orkade longera min häst lite själv idag, känns så underbart att få göra något mer än att bara borsta. Så är ganska lycklig för tillfället :) De är att bra tur att han finns, min fina Lucas- mannen i mitt liv ♥
 
 

Behandling 3

Då var behandling 3 avklarad! Allt gick bra på sjukhuset men var väldigt trött hela dagen men blev piggare när jag fick komma ut från sjukhuset och åka hem. Direkt jag kom hem gick jag o la mig och sov ett par timmar eftersom jag mådde ganska illa. Vaknade nån timme för att ta medicin sen somnade jag igen och sov ända till i morse, så sammanlagt borde jag sovit ungefär 15 timmar. Mådde ganska dåligt hela kvällen och hade ont i huvudet men i morse är jag vaknade kände jag inte av någonting vilket var skönt!

Idag har de gått helt okej, var med till stallet under dagen och släppte min häst på bete, han blev så glad så när han fick massa mat :) Blev snabbt väldigt trött så fick lägga mig o sova nån timme när jag kom hem igen. Men som vi sagt, det är ju skönt att jag kan sova mig igenom de i stället för att bara vandra runt runt. För samtidigt som jag är trött så spritter de ju i hela kroppen efter alla mina olika mediciner..

Fått tid i Örebro för en ny PET-CT röntgen som ska visa om cancern gått tillbaka eller spridit sig, men de ser bra ut så förhoppningsvis blir de positiva svar på detta! Har även pratat med min läkare om de förra röntgen svaren från förra gången, och de hittade inga nya tumörer utan det var de vanliga som jag haft från början. Hon sa heller inget om att jag behöver ta om mitt benmärgs prov och ingen kan vara gladare än jag över detta besked! Hoppas jag ALDRIG behöver göra de mer! Men det var ju tur att de inte visade något på att de spridit sig till blodet i alla fall!

Mamma har även hunnit att sy en så snyggt Picc-line skydd till mig under dagen med blommor o grejer, så nu är jag så fin så :) Lite roligare än de på sjukhuset i alla fall!

Nej nu när jag sitter o skriver detta står mamma vid grillen, så får väl gå och se om jag får i mig lite mat :)


1 Månad

För en månad sen fick jag min diagnos och denna månad har gått så fort. Det har vart så mycket att göra och så mycket nytt att lära sig. Har inte hunnit smälta allt än eftersom allt gått så fort men de kommer nog ikapp mig mer o mer ju längre tid de går.
Det går inte en sekund utan att jag tänker på att jag är sjuk, allt jag gör måste jag anpassa efter min sjukdom. Denna helgen jag inte ens kunnat följa med och handla pga mitt immunförsvar. Nu är ju inte de så kul då men de är absolut inte kul att sitta och vänta i en varm bil på en parkering. Känner mig som en hund.
Går igenom en riktig självförtroende dipp för tillfället. Innan jag blev sjuk började jag för första gången i mitt liv känna mig lite nöjd med mig själv och livet men de skulle ju snabbt ändras. Jag får tydligen inte vara lycklig, de ska alltid vara något som äter upp mig innifrån och få mig att må dåligt.
Hatar att vara sjuk och jag hatar att denna sjukdom ska kontrollera hela mitt liv! Detta skulle bli bästa sommaren i mitt liv, när jag äntligen var lycklig. Men nu ska jag bara göra de bästa av de och försöka ta mig igenom de så gott de går..
 
Nu till de roliga!
Min lördag kväll spenderade jag i stallet med de bästa och hade grillkväll :) Var jätte trevligt, blev mycket skratt och flum! Vädret var perfekt, inte kallt alls och knappt några myggor och de är ju bra! Fick en sån fin blomma av Mikaela också när jag skulle hem :) De blev lite jobbigt när vi åkte och alla andra skulle gå till Harrys och ha kul. Att inte kunna följa med är väldigt jobbigt, man känner sig som ett barn igen. Men jag lär ju få vänja mig.. De jag var med på var väldigt trevligt i alla fall, Tack till alla inblandade! :)
 
Stort GRATTIS till bästa Mikaela och Scandic som kvalade Falsterbo på Lördagen också! :D Nu är de bara att börja packa! och hoppas på att jag håller mig pigg! :D