Skånetrip

I morgon bär de av till Skåne och Breeders i en vecka! Ska bli så skönt att få fly från vardagen lite igen och bara få titta på massa fina hästar :) Men mest ska jag titta på Mikaela och Scandic som ska vara med och tävla!
Så i morgon har ja extra tidig tid på sjukhuset i Säffle för min sista omläggning av Picc-linen sen drar vi neråt :)
Ska bo på hotell i Lund under veckan så de hela kommer bli som en mini semester/ "tänka-på-något-annat" vecka nu när slutet på behandlingarna är så nära.
Ska försöka inte tänka på de alls så kommer de bli bra! Kanske ka ge en liten update från plattan nångång under veckan om ja orkar och kommer ihåg!
 
Tog bara någon bild fån i somras i Falsterbo :)
 
 

Datorn protesterar.

Har inte skrivit på ett tag för vår dator vill inte samarbeta alls längre..
Men får försöka skriva lite och hoppas den lyder så jag slipper bli arg! :)
 
Nu är behandling 11 klar och jag har bara 1 (!!) behandling kvar. Helt sjukt verkligen! Känns som det var igår jag satt på sjukhuset och fått min diagnos och fick veta att jag skulle behandlas i 6 månader.
Denna behandling har varit jobbig, mått ganska illa och fått tagit extra mediciner. år fortfarande inte helt okej men hoppas det vänder under dagen eller i alla fall i morgon. Det har ju vart marknad i Säffle också och det är första året på länge som jag inte är ute och åker karuseller med min lilla lillerudsfamilj, sorgligt!
Men nästa år är jag på hugget igen!
 
Tänk att om bara 10 dagar så är min sista behandling och dagen då jag tar ut min Picc-line. Slangen som hjälpt till att rädda mitt liv, räddat mig från cancern. Ibland har den bara varit i vägen och obekväm när man ska sova och den är i vägen när man har kläder på sig. Och usch vad den kliar efter man duschat.. Men jag har sluppit att bli stucken varje gång jag ska ha tagit alla prover och fått behandlingar och de är väldigt skönt. Kommer bli skumt att inte ha något armen längre, kommer kännas naket.
Om 10 dagar börjar resan tillbaka till den jag var innan, bort med extra kilo och hit med bättre kondition och styrka!
 
 
 

Penicillin

Allt blir inte som man tänkt sig riktigt.. Har ju varit ganska förkyld ett tag nu men började såklart få ont i öronen som alltid vid förkylning. Tänkte inte mer på det men när jag var i stallet s bara högg de till i ena örat och gjorde jätteont! Så jag tänkte- tjoho, nu har jag väl öroninflammation också! Ringde cytostatika mottagningen och de tyckte jag skulle åka till sjukhuset och kollaupp det i alla fall. Så det blev en direkt tid i Säffle och mycket riktigt, öroninflammation!
Så nu år jag på penicillin i en vecka. Trodde do ja skulle dö när ag såg pillren, va de största jag sett! Och jag so inte ens kan svälja vanliga piller. Så jag får delapillret i 3 delar och även då är de svårt at få i sig!
Men ag måste få i mig alla piller så jag inte behöver skjuta på någon behandling för det är de sista jag vill!
 
I morgon ska ja hämta hem min kusins crosstrainer som ja ska låna för att försöka komma igång. Kan ju börja lite smått de jag orkar innan behandlingarna är slut för då är de träna som gäller! Ska skriva in mig på Etage igen tror ja för att komma igång :) Hoppas att alla extra kilo försvinner fort och konditionen kommer tillbaka sakta men säkert utan problem :)
 
 
 
 

Kort inlägg

Har vart ganska jobbigt efter denna behandlingen.. Mådde riktigt bra på onsdag under men när jag kom hem däckade jag i soffan och var bara uppe knappt en timme under kvällen innan ja gick och lade mig och vaknade nästa dag. Så jag sov nog sammanlagt 17 timmar eller nåt, sjukt!
Sen mådde ja inte så bra och var jätte trött torsdag och fredag. Mår fortfarande lite skumt men de beror på magen och de borde bli bättre snart. Har varit riktigt jobbigt psykiskt denna gången också, har verkligen vart helt på botten, kommer nog vara de ett tag till men hoppas på att allt som händer bara kan vända snart så jag börjar se saker positivt.
 
Min blogg har blivit inlagd på Ungcancers hemsida under medlemsbloggar. Känns bra att andra kan läsa om min resa och kanske få svar på några frågor :) Och jag lovar att jag ska skriva ett bättre inlägg, kanske ikväll? Men nu ska ja begrava mig i soffan en stund!

A new week

Då var de måndag och en ny vecka igen då! Men ingen bra vecka skulle jag vilja påstå eftersom det är behandlings vecka.. Men ja får tänka på att det bara är 3 gånger kvar sen är de över och jag slipper må såhär varannan vecka!
Vet inte hur det kommer bli på behandlingen denna vecka. För de första så ska jag ha en annan sköterska för Marita är på en annan avdelning nu ett par veckor men som tur är va hon inne på min avdelning igen under min sista behandling :) Men mer om denna vecka. Mamma är jätte förkyld och vet inte om hon kan följa med in på avdelningen så antingen får pappa följa med eller så ska ja vara där själv. De enda jag gör på dagarna på sjukhuset är visserligen att titta på film och sova så behöver ju egentligen inget sällskap men alltid kul att ha nån att prata med. Men vi får se va de blir helt enkelt! Först ska jag på provtagning i morgon och hoppas på att jag inte blir för förkyld så jag får skjuta på behandlingen men de måste bli riktigt illa innan de händer :)
 
Gjorde en heldag i stallet igår för de skulle storstädas! Vi skrubbade och skurade för allt vi hade och det blev så fint och luktade så rent o fräscht :) hade en jättebra och trevlig dag! :D Så nu är de bäst för hästarna att de är nöjda! Känner av skurandet idag och har träningsvärk och ont i hela kroppen.. Ska verkligen bli skönt att komma igång och träna sen så jag orkar med saker igen!
 

Dålig uppdatering här

Jag har inte orkat satt mig vid datorn denna veckan så därför har de blivit dåligt uppdaterat men jag får väl bättra mig! :)
Förra veckan var de behandling och läkarbesök då som sagt. Läkarbesöket gick bra och mina röntgen bilder såg bra ut! Även om läkaren inte riktigt fått de svaren hon ville från Arvika men de såg i alla fall bra ut så det var skönt! Hon kände även igenom mig o hin kunde känna något och tumörerna finns ju kvar och de kanske inte kommer att försvinna men de kommer inte att vara elakartade mer sen och aldrig mer sen får vi hoppas!
Behandlingen var som vanligt, mådde lite dåligt och var trött. Är så känslig för färgen på de ena cellgiftet, är helt orange-rött typ. Så vi hängde ett örngott över min droppställning så jag skulle slippa se de sen gömde jag slangen så gott de gick och de blev faktiskt bättre av att slippa se de :)
Mådde riktigt dåligt onsdag kväll.. Blev lite bättre till torsdag men inte helt så denna gången var inge kul..
 
Men nu har ja gått in på min "bra vecka" och det är skönt att slippa må så dåligt och ha riktigt lika ont. Har haft riktigt ont runt mitt ärr på sidan av halsen denna vecka, men det måste varit läkaren som kom åt något när hon kände igenom mig. Hoppas de blir bättre för det sitter så fel, man kommer alltid åt där på något sätt och då gör de ont. Usch och blä för allt detta!
 
Bara 3 gånger kvar nu!!